Κατάλογος
Καλάθι

Πώς Λειτουργούν τα Φωτιστικά CCT

Λειτουργία και Ρύθμιση

Λειτουργία και Ρύθμιση

Τα Φωτιστικά CCT έχουν τη δυνατότητα να ρυθμισούν τη θερμοκρασία φωτισμού στην οποία λειτουργούν μέσω χειριστηρίου και μέσω του διακόπτη που έχουμε στον τοίχο μας.

Ρύθμιση με το χειριστήριο : Όλες οι εντολές που χρειάζεται το φωτιστικό για να λειτουργήσει είναι συγκεντρωμένες πάνω στο χειριστήριο  μας. Αν σβήσουμε το φωτιστικό μέσω του χειριστηρίου μας, η τελευταία ρύθμιση θα μείνει αποθηκευμένη και όταν το ξαναανάψουμε θα ξανά άναψει σε εκείνη που το είχαμε αφήσει.

Ρύθμιση με τον Διακόπτη : Ρυθμίζουμε το φωτιστικό από τον διακόπτη χρησιμοποιώντας παλμούς (ανοίγουμε – κλείνουμε διακόπτη).  Όταν το ανάβουμε πάντα την πρώτη φορά θα ανάψει το Φυσικό Λευκό. Στη συνέχεια αν ανοιγοκλείσουμε 2 φορές τον διακόπτη, θα ανάψει στο Θέρμο Λευκό. Αν ανοιγοκλείσουμε 3 φορές τον διακόπτη, θα ανάψει στο Ψυχρό Λευκό. Και τέλος αν ανοιγοκλείσουμε 4 φορές τον διακόπτη, θα ανάψει η τελευταία λειτουργία στο Φυσικό Λευκό στο 15% της ισχύος του.
Αν σβήσουμε το φωτιστικό μέσω του διακόπτη πρέπει να κάνουμε κάθε φορά τον κύκλο των λειτουργιών για να πάμε στη ρύθμιση φωτεινότητας που θέλουμε. 

και ως Φωτάκι Νυκτός

Ρύθμιση των Φωτιστικών CCT στο 15% της Ισχύς λειτουργεί και ως φωτάκι νυκτός

Αν ανοιγοκλείσουμε 4 φορές τον διακόπτη, θα ανάψει η τελευταία λειτουργία του στο Φυσικό Λευκό με 15% της ισχύος του. Μπορούμε να το έχουμε για εξοικονόμιση ενέργειας ή και ως φωτάκι νυχτός.
 

 

Εγγύηση και Επισκευή

Εγγύηση και Επισκευή

Πλέον πολλά από τα νέα φωτιστικά δεν έχουνε λάμπες. Αντίθετα έχουνε λεντοταινίες οι οποίες είναι ενσωματωμένες στο εσωτερικό του φωτιστικού.

Όπως βλέπετε στο βίντεο αριστερά,  η λεντοταινία είναι κολλημένη στο σώμα του φωτιστικού και τα καλώδιά της, συνδέονται στο controller που έχει  στο πίσω μέρος του φωτιστικού.

Σε περίπτωση βλάβης, επισκευάζονται και υπάρχουν όλα τα ανταλλακτικά τους. Σε καμία περίπτωση δεν πετάμε όλο το φωτιστικό.

Η εγγύηση καλύπτει και όλο το φωτιστικό  και την ταινία και το τροφοδοτικό.  Η ταινία, σπάνια, χαλάει καθώς είναι ενσωματωμένη πάνω στο σώμα του φωτιστικού και ψύχεται.  Συνήθως  αυτό που χαλάει είναι το τροφοδοτικό λόγω των  πτώσεων τάσης που κάνει η ΔΕΗ.

Απενεργοποίηση της Λειτουργίας CCT

Απενεργοποίηση της Λειτουργίας CCT

Αφού μάθαμε, πως δουλεύει, πως είναι φτιαγμένο και πώς επισκευάζεται, ήρθε η ώρα να το χακάρουμε!!

Στην περίπτωση που θέλουμε να έχουμε μόνο την μία λειτουργία φωτεινότητας, δηλαδή να ανάβει κάθε φόρα που ανοιγοκλείνουμε τον διακόπτη μας, μόνο το ένα χρώμα φωτισμού, χρειάζεται να το “πείραξουμε” λίγο!
Αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο εμείς, στο εργαστήριο LEDBlock, καθώς αν το επιχειρήσετε μόνοι σας, χάνετε το δικαίωμα της εγγύησης. Παρ’ όλα αυτά, εάν κάψετε το τροφοδοτικό είναι οικονομικό!
Από το controller του φωτιστικού, στην ροζέτα, έχουμε τρία καλώδια. Το λευκό είναι το θετικό. Το μαύρο μαζί με το γκρι είναι τα δύο καλώδια τα οποία πηγαίνουν είτε στα θέρμα led είτε στα ψυχρά. Οπότε αν θέλουμε μία από τις δύο λειτουργίες, βγάζουμε την τροφοδοσία της μιας πλευράς και ενώνουμε τις δύο εξόδους του τροφοδοτικού.